Yvan


Yvan shows

Muzikale Parels

Muzikale parels

Yvan De Schrijver begon als deejay in 1980, de échte piratentijd!, bij radio Ternat. Radio was toen illegaal en er stonden zware boetes en gevangenisstraffen op. De radio’s werkten toen met zelfgemaakte lampenzenders en met een klein wattage kon je reeds een groot gebied bedekken. In 1981 bereikten men toen met 400 watt zelfs Folkstone in Engeland!

Radio evolueerde en radio Ternat werd herhaaldelijk opgepakt. Yvan starte zijn eigen radiostation. In 1979 was hij reeds leider (of was het lijder) van een jeugdhuis. Met diezelfde vzw werd radio ATLANTIS opgericht.

Het radiostation moest in het kader van de strijd tegen ketenvorming van o.a. radio Contact veranderen van naam in 1990. Er waren toen immers reeds verschillende radiostations onder de naam Radio Atlantis in Vlaanderen, al hadden ze niets met mekaar gemeen.

Er werden 10 mogelijke namen doorgegeven aan het Ministerie.  Enkel de negende naam (Populaire Regionale Omroep Stichting) werd weerhouden.  Het werd dus Radio PROS. De radio werd als oldieradio zeer populair in de streek.

Door zware ongeneeslijke ziekte werd de radio echter in 2011 in andere handen overgelaten. Momenteel wordt er nog uitgezonden door het station maar enkel via internet en Yvan De Schrijver is reeds lang niet meer betrokken bij dat verhaal.

Later was Yvan ook nog actief bij radio SPES in Brussel en sinds 2019 bij SU fm. Een station in de lijn van de interesses van Yvan De Schrijver en dus wil hij er graag mee de schouders onderzetten. Contact met de luisteraar en sociale media zijn zijn ding. Uiteraard ook programma’s maken en events mee uitdenken.

Yvan


SU fm

Plezante radio!

Current track

Title

Artist

Background